A doua victorie din retur pentru baschetul făgărăşean

În etapa a  treia, din returul  Campionatului Judeţean de  baschet masculin, formaţia A.C.S. Sportic Pro Baschet Făgăraş a  obţinut, pe teren propriu, o  frumoasă victorie cu 74-70, în faţa formaţiei AFA Braşov.

Dacă, în primul sfert,  formaţia oaspete a condus în permanenţă, reuşind să termine în avantaj (17-14), în partea a doua a primei reprize, baschetbaliştii făgărăşeni au trecut la conducere, câştigând sfertul cu 22-15. În repriza a doua, datorită unei apărări în zonă aproape fără greşeală, care nu a mai permis adversarilor marcarea de puncte de la distanţă, făgărăşenii s-au distanţat pe tabela de scor, având chiar şi 11 pIoan Craznicuncte avantaj, la un moment dat. Pentru formaţia din Făgăraş, principalii marcatori au fost Bogdan Tănase, revenit din Italia, 44 p.(!), Silviu Oancea – 9 p. și Sebastian Stăniloiu 7 p.

Au  mai jucat: Mureşan M., Dull E., Morariu D. şi Hoheisel J. Matthew – SUA.

De remarcat aportul deosebit, ca marcator, al fostului jucător de la CSU Braşov – Bogdan Tănase şi jocul în echipă foarte bun făcut de jucătorul american,  aflat de puţin timp în Municipiul Făgăraș. El a jucat baschet, la nivel de amatori, în SUA, unde, de altfel, a fost inventat jocul de baschet, în anul 1891, de către prof. James Naismith.

Firma constructii
Monumente funerare
JTTI
Valencia
Spalatoria GPC
Proaspat Alb

În primele două etape din retur, baschetbaliştii de la A.C.S. Sportic Pro Baschet

au câştigat, la Făgăraş, cu 54-39 jocul cu C.S.S. Braşovia şi au pierdut la o diferenţă de numai 8 puncte, în deplasare, cu fruntaşa seriei – TOM TOUCH (fostul Educaţional Bv).

În etapa următoare, formaţia pregătită de prof. ing. Ioan Crâznic (foto) va juca în deplasare, cu Borsec Sinaia.


Apreciază
Distribuie