A fost retrocedată „Ciupercuţa”

Clădirea din strada Negoiu în care a funcţionat grădiniţa cunoscută de localnici sub numele de „Ciupercuţa” a fost în sfârşit retrocedată. Lungul traseu al retrocedării are o istorie de cinci ani, pentru că atunci a formulat proprietarul ei pentru prima dată o cerere de retrocedare către administraţia locală.

În ultima perioadă, imobilul a fost practic al nimănui. Primăria nu i-a putut fi proprietar cu acte-n regulă, iar fostul proprietar nu a putut-o dobândi pentru că nu achitase către Primărie suma de 50.000 de euro, care i-a fost impusă de instanţă.

În ultimii ani clădirea s-a tot degradat, fără ca vreuna din părţi să aibă interes a-i stopa decăderea. În timpul litigiului, în arhivele Primăriei s-a descoperit o autorizaţie de construcţie, care atestă că o parte din clădire a fost ridicată pe vremuri de Primărie.

Monumente funerare
Din Bucatele Cetatii - angajari
TMF Copy Center
Amanet King Onix

Instanţa a decis că revendicatorul primeşte imobilul cu condiţia să achite administraţiei suma de 50.000 de euro, echivalentă cu valoarea părţii de imobil construit de municipiu. Proprietarul, un făgărăşean pe nume Virgil Costea, a virat în contul Primăriei această sumă, aşa că primarul Sorin Mănduc semnat actele de retrocedare. Banii constituie venituri la bugetul local.”

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie