A început a doua ediție a YouthBank Academy

Tinerii din YouthBank dezvoltă, pentru al doilea an consecutiv, YB Academy – un spațiu pentru căi alternative de educație și învățare.

Este prima academie din Făgăraș, care are scopul de a crea un cadru în care tinerii să fie încurajați să ia inițiativă, să se implice în comunitate și să aibă grijă de ce se întâmplă în jurul lor. Asta în timp ce învață despre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și le identifică pe cele care sunt relevante pentru comunitatea din care fac parte.

În program s-au înscris tineri cu vârsta între 16 si 25 de ani, care au idei ce pot fi implementate în comunitatea din Țara Făgărașului. Ei vor participa la cursuri de educație civică, educație antreprenorială, dezvoltare personală si educație sexuală, cursuri oferite de traineri specializați, dar și de studenți internaționali din Turcia și Hong Kong.

„Prin acest program ne propunem ca tinerii să fie mentorați de atreprenori și adulți implicați în comunitatea făgărășeană astfel încât, împreună, să găsească soluții relevante pentru comunitate“, a declarat coordonatorul programului YouthBank, Cristiana Metea.

Monumente funerare
Mogaldea Therapy
Demgy
Fantanita Craiesei
Cabinet ORL
Second hand & outlet

YouthBank Academy alături de programul Shape (AIESEC) – dedicat tinerilor liceeni, a debutat cu o conferință ce a avut loc vineri, 31 mai. Participanții s-au familiarizat cu cele 17 obiective de dezvoltare durabilă, timp în care s-a pus accent pe cele care sunt relevante pentru zona Făgărașului.

Programul se desfășoară pe o perioadă de 6 luni și este finanțat de către fundația CS Mott, în cadrul programului Global Challenges Local Solutions, condus de Academia pentru Dezvoltarea Filantropiei din Polonia. Acesta este susținut de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, în parteneriat cu tinerii din AIESEC Brașov.


Apreciază
Distribuie