A început „Iulie în grădină” în Viștea de Sus

Festivalul de joacă în natură „Iulie în grădină” se desfășoară în perioada 25 – 29 iulie, în Viștea de Sus și, potrivit organizatorilor, se anunță a fi un maraton de zâmbete, jocuri, concursuri, drumeții, povești, teatru și film.

Cuvântul cheie al primei zile este aventura. Exploratori mici și mari sunt provocați la o drumeție pe Valea Sâmbetei, unde îi așteaptă un picnic autentic montan și delicioase bezele fripte pe băț.

Cea de-a doua zi, marți, 26 iulie, continuă cu jocuri și concursuri în gradină, pe Ulița Mică din Viștea de Sus, iar Teatrul Miorli îi introduce pe copii în lumea magică din Alice în Țara Minunilor. Spectacolul este unul interactiv, iar alături de Alice, copiii pășesc într-o lume în care muzica dansează, iepurașii sunt grăbiți, pălăriile sunt prea mari, ușile nu se deschid, florile glumesc, pisicile vorbesc iar cărțile de joc sunt regale…sau reale? Aici Alice poate fi când mică, când mare dar totuși mereu copil.

Miercuri, 27 iulie, e zi dedicată pentru biciclism și orientare, iar seara le rezervă o mare surpriză copiilor, proiecția filmului „Străjerii Deltei”, în regia lui Liviu Marghidan, film lansat în această primăvară în cinematografele din toată țara.

Aventură, distracție, strategii interesante puse la cale de un grup de copii, dornici să restabilească ordinea în minunata Deltă a Dunării. Micii eroi vin să spună povestea unei experiențe ce ar trebui trăită de fiecare dintre noi: salvarea unui colț de lume, cu adevărat mirific, de acei oameni care vor să o distrugă. Cum vor reuși să facă asta? Răspunsul e în film!

În cea de-a patra zi, joi, 28 iulie, copiii sunt invitați la desene pe asfalt. Ziua continuă alături de Sandu Stermin, biolog, profesor și explorator. Predă la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș‑Bolyai cursuri de anatomia comparată a vertebratelor, etologie, bioetică și ecologie umană. A participat la expediții în jungla Americii de Sud și în Siberia și se implică activ în popularizarea științei și conservarea naturii.  În 2017 a lansat prima sa carte, „Jurnalul unui ornitolog”. Scrie articole în revistele Sinteza și National Geographic. De asemenea,  participanții vor face cunoștința cu santurul, vechi instrument din Iran.

Mobila SH
Monumente funerare
Victoria Federal IFN
Florian Shaorma
Proaspat Alb
Spalatoria Aqua Carpet
Sumi Agro - Mospilan

În ultima zi, vineri, 29 iulie, Sandu Stermin își va continua poveștile de explorator în jurul lumii, iar după amiază copiii sunt așteptați la karaoke party și la „Ceaunul cu povești”.

Festivalul „Iulie în grădină” se află la a doua ediție și este organizat cu ajutorul Comunității Locale Viștea de Sus, al Preotului Paroh Marian Antinie, al Asociației Edu-Prof-Esa, al Primăriei Comunei Viștea și al oamenilor de bine care susțin evenimentul.

Intrarea la toate activitățile este gratuită, iar participarea recomandată.


Apreciază
Distribuie