Donație de carte pentru românii din Serbia

Mișcarea Național Creștină a românilor din Serbia a participat sâmbătă, 23 iulie la manifestările de la Sâmbăta de Sus, prilejuite de dezvelirea plăcii comemorative de la casa învățătorului Octavian Popaiov, fost luptător în Rezistența Anticomunistă din Munții Făgărașului.

Ionel Omoran, președintele Mișcării Național Creștine, a venit în Țara Făgărașului la invitația președintelui Asociației „Aurel A. Mureșianu” din Brașov, Adrian Toth.

Ionel Omoran a fost prezent și duminică, 24 iulie, la monumentul închinat luptătorilor anticomuniști de la Mânăstirea Sâmbăta. A fost cel care a flancat monumentul cu drapelul național al României. Ionel Omoran este și primar al localității Straja, din Serbia, localitate aflată la doar câțiva kilometri de granița cu România și alcătuită în majoritate de români.

Moveos
Firma servicii renovare
curatare tapiterie
Proaspat Alb
JTTI

În scopul apropierii relațiilor și în vederea sprijinirii culturale a românilor din Serbia, Asociația „Aurel A. Mureșianu” a donat mai multe volume de carte în limba română.

Este o primă etapă, dintr-un vast proiect pe care îl avem în vedere, în Banatul Sârbesc, sub coordonarea Colegiului ONG-urilor din Brașov, Ordinul Militar Sf. Maria, Asociația Aurel A. Mureșianu, cu binecuvântarea Bisericii Ortodoxe Române“, a declarat Adrian Toth.


Apreciază
Distribuie