FOTO Luptătorii împotriva comunismului, pomeniți la Mănăstirea Sâmbăta

Luptătorii din Rezistența Anticomunistă au fost comemorați duminică, 23 iulie, la crucea de lângă Mânăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.

Cu lacrimi în ochi și cu inima strânsă, urmașii luptătorilor s-au apropiat de monument și s-au rugat împreună cu preoții, în timpul slujbei parastasului. Ceremonia religioasă a fost oficiată de PS Ilarion, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Zeci de tineri aparținând mai multor organizații nonguvernamentale au flancat monumentul și asistența, ținând în mâini steaguri tricolore și pancarte cu mesaje de unitate.

 

Printre drapele și-au făcut apariția câțiva oameni politici și reprezentanți din administrația publică. Aceștia au depus coroane de flori în memoria luptătorilor din munți. Între ei s-au aflat Șerban Todorică, vicepreședintele CJ Brașov, senatorul Marius Toanchină, primarii comunelor Sâmbăta, Mândra, Recea, Beclean și viceprimarul Or. Victoria.

Firma servicii renovare
Demgy
Sumi Agro - Mospilan
Amanet King Onix
Spalatoria Aqua Carpet
Florian Shaorma

A fost prezentă și Irina Leulescu, Secretar de Stat în cadrul Secretariatul de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor anticomuniști, dar și reprezentanții AFDPR.

Printre cei care au rostit alocuțiuni s-a numărat și președintele Fundației “Ion Gavrilă Ogoranu”, Coriolan Baciu.

Organizatorii au remarcat prezența tot mai numeroasă la eveniment, an de an, atât a factorilor politici, cât și a tinerilor. Coriolan Baciu a declarat că, pas cu pas, an de an, pagina de istorie a luptei anticomuniste din Munții Făgărașului pare a fi tot mai mult recunoscută oficial.

Urmașii luptătorilor anticomuniști obișnuiesc să se întâlnească în fiecare an, pentru comemorarea înaintașilor lor, în prima duminică după sărbătoarea Sfântului Ilie.

 


Apreciază
Distribuie