A început ridicarea Monumentului Rezistenţei Anticomuniste

Promisiunea începerii lucrărilor la un monument pentru evocarea eroilor rezistenţei anticomuniste s-a materializat zilele acestea. Organizarea de şantier, utilajele grele şi primele excavaţii pentru demararea lucrărilor au debutat încă de ieri, 25 februarie. DSCN4106

Augustin Răduţ, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic, a spus că începerea acestor lucrări reprezintă o promisiune împlinită a autorităţilor locale. Prezent la inaugurarea lucrărilor viitoarei construcţii, inginerul Daniel Cincu, a făcut precizarea că s-a ocupat de proiect şi de amplasament din prietenie faţă de membrii asociaţiei. El a specificat că, potrivit legii, monumentul nu putea fi amplasat la mai puţin de 100 de metri faţă de Cetatea Făgăraşului.

Constructorii care se vor ocupa de ridicarea viitorului simbol al rezistenţei sunt din Făgăraş. Câştigătorul a fost anunţat încă de săptămâna trecută de către autorităţile locale prin viceprimarul Cătălin Cârje. Potrivit acestuia, duminică, 9 martie, de ziua Rezistenţei anitcomuniste, autorităţile locale şi un sobor de preoţi vor depune coroane şi se vor ruga pentru eroii făgăraşului.

Monumentul Rezistenţei Anticomuniste va fi amplasat în partea dreaptă a drumului de acces spre poarta Cetăţii.

aşa va arăta Monumentul Rezistenţei Anticomuniste
aşa va arăta Monumentul Rezistenţei Anticomuniste

 

 

 

 

Amanet King Onix
Proaspat Alb
Sumi Agro - Kaishi
Mobila SH
BPM - excavatorist
Victoria Federal IFN

 

 

 

 

 

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

  1. Exact de acest monument mai avea nevoie cetatea…Intr-o parte palatul cu acea cupola aurie, iar in cealalta monument. Se putea gasit o locatie mai buna.In rest, felicitari pentru intentie.

Comentariile sunt închise.