A început sezonul anvelopelor de iarnă

Poliția Română reamintește faptul că șoferii care circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei trebuie să aibă montate la mașină anvelope de iarnă. Dacă nu, pot primi amenzi de până la 2.900 de lei.

„Legea cauciucurilor de iarnă” a intrat în vigoare în 2011, iar toți cei care circulă pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei sunt obligați să aibă anvelope de iarnă. Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.

Ele se identifică ușor,  datorită prezenței pe laterale a literelor M și S, sub forma: „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,all seasons”. Autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului.

BPM - excavatorist
Reno Depo
Amanet King Onix
Sumi Agro - Shigeki
Proaspat Alb
Monumente funerare
Demgy
Florian Shaorma

Amenda pentru nerespectarea legii este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1.305 şi 2.900 de lei); în plus, polițiștii vor reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului și vor elibera o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

 

foto: pieseauto.ro


Apreciază
Distribuie