A trecut un exerciţiu militar. Urmează un altul de amploare

Exerciţiul Sarmis 15, care se desfăşoară în acest moment la Cincu, se încheie vineri, 6 iunie. În poligonul Cincu un altul îi va lua locul, Trident Joust. Este un exerciţiu care se va desfăşura pe parcursul lunii iunie şi va fi coordonat de Comandamentul Forţelor Comune ale NATO de la Napoli.

Postul de comandă este mutat în România.

Ţara noastră este una dintre cele şase ţări-găzdă ale unor noi unităţi ale forţelor de integrare ale NATO, care au ca scop să faciliteze mişcarea rapidă a întăririlor într-o criză.

Celelalte ţări care găzduiesc asemenea unităţi sunt Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia.

Este pentru prima dată când un comandament de forţe întrunite e dislocat în România. Aproximativ 1.000 de oameni din 21 de state participă la acest exerciţiu. Din acel moment deciziile NATO pe zona Europei se vor lua de la Cincu.

Spalatoria GPC
Proaspat Alb
Florian Shaorma
Moveos
Amanet King Onix
Victoria Federal IFN

Mutarea temporară a comandamentului de la Napoli se pregăteşte la nivelul NATO de circa doi ani, iar poligonul de la Cincu a fost ales de NATO încă de anul trecut.

Este de aşteptat ca şi acest exerciţiu să aibă a aşa numită zi a Distinşilor Vizitatori, la care presa şi oficialităţile pot lua parte. În cadrul exerciţiului Sarmis această zi a fost marţea trecută.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie