Au absolvit cu lacrimi în ochi

Elevii de clasa a XII-a de la Colegiul Național ,,Radu Negru” au avut parte de o zi emoționantă ieri. Miercuri elevii au avut festivitatea de absolvire și s-au ,,lepădat” cu regret de statutul de elevi, pe care l-au avut vreme de 12 ani.

În acest an la Radu Negru au terminat cinci clase de a XII-a. Ca de fiecare dată, festivitatea de absolvire este un adevărat spectacol. Unul emoționant. Au lăcrimat elevii, au plâns părinții.

La miezul zilei, după ce în prealabil s-au minunat de clasele lor frumos aranjate de colegii de a IX-a, absolvenții au ocupaat sala de festivități a liceului și i-au așteptat pe profesorii lor să li se alăture. Colectivul profesoral și primarul Sorin Mănduc au străbătut un culoar întreg pe sub flori (cel care duce de la cancelarie la sala de festivităţi) şi au intrat în sală pe melodia Gaudeamus Igitur. A fost momentul în care câțiva părinți și elevi au lăcrimat.

Primul care a luat cuvântul a fost profesorul Ion Bogdan: ,,Acum se face trecerea dinspre adolescență înspre maturitate. În timpul liceului unii dintre voi au ales să facă efortul de a corespunde exigențelor unor profesori, alții au ales să facă din învățat un joc și să vină la școală din drag. Și unii, și alții au învins! La plecare vă transmit că suntem întotdeauna ceea ce vrem să fim. Mult succes la examenul de Bacalureat și mult succes în mânuirea condeiului care vă va făuri destinul!”

Nici primarul nu s-a lăsat mai prejos cu discursul său: ,,E o zi specială astăzi, pentru că închideți poarta unui liceu pe care vi l-ați dorit. Este modelul cu care mergeți în viață, al unei școli de elită. Să nu fiți goi pe dinăuntru. Să aveți suflet și trăire!”

Spalatoria GPC
Proaspat Alb
JTTI
Demgy
Second hand & outlet

În acea zi și-au luat adio de la patru ani de conviețiure cu clasele lor dirigintele Lidia Grecu, Valentina Teletin, Daniela Dobrin, Gabriela Boeriu și Alina Mănduc.

Deși cursurile s-au terminat de acum pentru cei de-a XII-a, ei mai au încă de-a face o vreme cu școala, cât timp durează Bac-ul. Sunt 95 de ani de când la Radu Negru a absolvit prima promoție. Se întâmpla în 1920.

Galerie foto, aici

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie