A treia soluţie pentru Drumul Şercaia-Hoghiz

Drumul Şercaia - Hoghiz, cunoscut sub denumirea de ,,Drumul Ruşinii"

S-a găsit o altă variantă de reabilitare a Drumului Şercaia – Hoghiz. Pentru că Executivul nu vrea nici în ruptul capului să aloce bani din bugetul de stat pentru reparaţii şi pentru că bugetul Consiliului Judeţean este prea mic pentru asemenea lucrare, consilierii judeţeni au găsit o treia soluţie pentru reparare. Este vorba de un credit-furnizor.

Apelând la procedura creditului furnizor, CJ va face lucrările prin intermediul unei firme care va cere ea însăşi un credit de la bănci pentru investiţiile de la drumuri. În calitate de contractant, Consiliul Judeţean urmează apoi să ramburseze creditul conform ratelor şi scadenţelor convenite cu furnizorul, direct băncii care l-a împrumutat pe acesta.

Totul se face printr-o firmă intermediară întrucât gradul de îndatorare al judeţului Braşov este în acest moment de 27%, ori pragul maxim permis de lege este 30%.

În aceste condiţii CJ nu ar putea obţine un credit mai mare de 4,9 milioane de euro, bani insuficienţi pentru acest drum şi alte trei luate în vizor, printre care şi drumul Sâmbăta de Sus – Cârţişoara.

curatare tapiterie
Proaspat Alb
Demgy
Moveos
Firma servicii renovare
Victoria Federal IFN

(Andreea Marga)

 


Apreciază
Distribuie