Începe canalizarea la Sâmbăta de Sus

După trei ani de când aşteaptă canalizarea, locuitorii comunei Sâmbăta de Sus au fost anunţaţi de Primărie că lucrările vor începe cel mai devreme în luna aprilie. Autorităţile vor cheltui 3 milioane de euro să racordeze la canalizare iniţial cele 600 de gospodării din sat, apoi toată zona turistică. Banii vin de la Ministerul Dezvoltării Regionale în urma unui proiect depus de autoritatea locală încă din anul 2010.

În zilele care urmează, licitaţia pentru alegerea constructorului va fi postată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), iar apoi nu mai e decât un pas până încep primele săpături pe străzi.

Edilul Vasile Andreaş a declarat că pe străzile asfaltate vor fi introduse conducte de canalizare pe două fire, iar pe cele neasfaltate – pe un singur fir. Staţia de epurare va fi amplasată în josul localităţii, la 500 de metri distanţă faţă de ultimele gospodării, înspre Sâmbăta de Jos.

Reno Depo
Sumi Agro - Mospilan
Victoria Federal IFN
Florian Shaorma
Firma servicii renovare
Amanet King Onix

După finalizarea introducerii acestei utilităţi în sat, autorităţile locale o vor face şi în zona turistică. Din cele 3 milioane de euro, 2 se vor cheltui în sat, iar diferenţa în staţiune. Lucrările la canalizare se vor termina peste aproximativ doi ani de zile.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie