Acordarea ajutoarelor sociale pentru persoanele defavorizate intră în linie dreaptă

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a semnat marți, 17 mai, contractele pentru emiterea cardurilor necesare pentru plata ajutoarelor sociale în valoare de 250 lei, acordate persoanelor defavorizate. Câștigătorii achiziției directe realizate de Minister sunt Edenred, Sodexo și UpRomania.

Compania Națională Poșta Română va livra cardurile către beneficiari.

Banii, oferiți în patru tranșe până la sfârșitul acestui an, vor putea fi folosiți pentru cumpărarea de produse alimentare de bază și/sau pentru asigurarea de mese calde.

De ajutoare sociale vor beneficia aproximativ 3,1 milioane de persoane, aflate în situații de risc de sărăcie extremă, din următoarele categorii:

  1. pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei (număr estimat: peste 2,3 milioane persoane);
  2. persoanele (copii și adulți), încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei (număr estimat: peste 400.000 de persoane);
  3. familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  4. familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  5. familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.
  6. persoanelor fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Plata ajutoarelor sociale face parte din măsura temporară „Sprijin pentru România” și are un buget de 3,1 miliarde lei cu sursă de finanțare de la bugetul de stat și din fonduri europene nerambursabile.

Victoria Federal IFN
JTTI
Proaspat Alb
Sumi Agro - Zetanil
Florian Shaorma
Monumente funerare

 

 

foto: Pixabay/Flyerwerk


Apreciază
Distribuie