Actrița Marcela Motoc strânge semnături la Făgăraș pentru #FărăPenali

Mobilizare fără precedent împotriva penalilor în municipiul nostru. Marcela Motoc este prezentă în orașul natal în „Săptămâna actorilor”, vineri, 20 iulie.

Actrița a venit de la București pentru a strânge semnături pentru inițiativa civică #FărăPenali în funcții publice în centrul orașului. Se va afla lângă Big pe parcursul ]ntregii zile și le cere celor care s-au săturat de corupție să i se alăture.

„Frica și indiferența sunt două arme pasive, dar letale. Crezi că «te ocupi de ale tale» și «n-ai timp», «n-ai încredere», «tot dracu’ ăla e și cu tine și fără tine». Fals!!! A lăsa la voia întâmplării soarta ta, e echivalentul lui a te plânge că-ți va cădea în cap drobul de sare însă nu te miști de sub el.

Credincioși fiind, probabil, și sper ca e așa, vă gândiți că «lasă, are el Dumnezeu, grijă». Și așa e! Are! Ne-a dat hârtie, pix, mână să semnăm #fărăpenali, dar nu ne poate băga și în traistă. V-ați lăsa copilul într-o grădiniță cu un educator condamnat pentru pedofilie? V-ați ține banii într-o bancă condusă de un hoț condamnat penal pentru furt? V-ați lăsa operat de un medic condamnat pentru malpraxis? E vorba de toate astea. E vorba de Fără Penali în Funcții Publice”, scrie Marcela pe pagina personală de Facebook.

Firma servicii renovare
JTTI
Sezar Forest - soferi profesionisti
Amanet King Onix
Reno Depo
Victoria Federal IFN
Agromar
PSD - alegeri locale 2024

În același timp, campania se desfășoară și în Piața Universității din Capitală, cu zeci de actori. Între aceștia, Marius Manole, Oana Pellea și Florin Călinescu.

Sunt necesare 500.000 de semnături pentru ca proiectul și expunerea de motive să poată fi înregistrate în Parlament. Pentru modificarea Constituției României s-au strâns până acum peste 300.000, termenul limită fiind în luna august.


Apreciază
Distribuie