Acuzațiile aduse Spitalului Municipal, false și neîntemeiate

Conducerea Spitalului Municipal reacționează și susține că filmarea nu prezintă realitatea, după ce un făgărășean a publicat un material video în care acuză personalul unității de nepăsare.

UPDATE

Videoclipul, distribuit de peste 800 de persoane și care a strâns 27.000 de vizualizări, a fost șters de pe Facebook după reacția conducerii spitalului.

ȘTIREA INIȚIALĂ

În videoclipul devenit viral pe Facebook, bărbatul acuză că pacienții sunt lăsați de izbeșiște în Unitatea de Primiri Urgențe, unde nu era niciun medic sau asistent să ofere ajutor persoanei pe care o însoțea. El susținea că personalul medical era la cafea și fuma în incinta unității sanitare, în timp ce pacienții se consultau singuri.

Agromar
Demgy
Firma servicii renovare
Spalatoria GPC
Amanet King Onix

Managerul spitalului, Liliana Beldescu spune că au fost demarate cercetări imediat iar concluziile sunt total diferite. Atât pacientul în cauză, cât și bărbatul care îl însoțea și a realizat filmulețul, ar fi părăsit unitatea sanitară înainte ca medicul să încheie consultația cu prescrierea unei rețete. În același timp erau consultați alți pacienți, activitate a medicilor pe care acuzatorul ar fi evitat să o filmeze.

În ce privește fumatul, și asta ar fi o minciună. Beldescu declară că personalul medical care era de serviciu în acea noapte este nefumător, iar acest lucru poate fi dovedit. În plus, bărbatul ar fi filmat documente medicale, lucru interzis prin lege.

Videoclipul a fost distribuit de peste 800 de persoane și a strâns 27.000 de vizualizări, în mediul online.


Apreciază
Distribuie