Adio, telefon la volan! Guvernul interzice complet folosirea lui și a altor electronice, în timpul șofatului

foto: adevarul.ro

Guvernul României vrea să le interzică șoferilor utilizarea telefonului cu mâinile, sub orice formă, în timp ce aceștia conduc. Propunerea de modificare a Codului rutier se va afla pe agenda ședinței de luni a Guvernului, anunță G4Media.ro.

Modificarea este valabilă nu numai pentru telefoane, ci și pentru alte dispozitive cu funcții de redare text, foto, video sau înregistrare, cum ar fi tableta, reportofonul, camera foto sau video.

Practic, șoferilor le va fi interzis complet să atingă telefoanele sau gadget-urile în timp ce aceștia se află la volan. În caz contrat, șoferii vor fi sancționați cu 4 puncte penalizare, ceea ce înseamnă o amendă de 820 de lei, adică de două ori mai mare decât amenzile pe care le primeau șoferii care erau prinși vorbind la telefon fără sistem „hands-free”.

Până acum, legislația rutieră prevedea amenda minimă, de două puncte penalizare (410 lei), dar aceasta se aplica doar celor care erau într-o convorbire telefonică folosindu-se de mână și nu de căști sau difuzor.

Demgy - locuri de munca
Amanet King Onix
Proaspat Alb
Monumente funerare
Spalatoria GPC

Această propunere de modificare a Codului rutier se va afla pe agenda ședinței de luni a Guvernului și va schimba prevederile OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Citește mai mult pe G4Media.ro.


Apreciază
Distribuie