Administrator ţepuit de propria contabilă

O contabilă şi-a înşelat administratorul firmei din oraşul Victoria pentru care lucra timp de trei ani şi jumătate fără ca acesta să bănuiască ceva. M. Gabriela ţinea evidenţa contabilă la societatea administrată de A. Dragoş Mihai.

Din 2008 şi până în 2011 femeia a întocmit evidenţa contabilă şi l-a indus în eroare pe administratorul societăţii, prin aceea că primea de la el, lunar, sumele de bani ce reprezentau obligaţiile de plată la bugetul statului, dar nu le depunea integral. Femeia depunea la Administraţia Finanţelor Publice Victoria declaraţii fiscale cu sume mult diminuate faţă de cele reale sau chiar zero.

Administratorului îi prezenta, în schimb, declaraţii fiscale cu sumele adevărate pe care le primea de la el în numerar, declaraţii ce erau chiar vizate cu ştampila AFP Victoria. În toată această perioadă de timp s-a adunat, lună de lună, un prejudiciu de peste 51.000 lei, în defavoarea administratorului care habar nu avea ce se întâmplă.

Amanet King Onix
Firma servicii renovare
Demgy
JTTI
Agromar

„Poliţiştii de la Biroul de Investigare a Fraudelor au terminat cercetarea penală în dosar şi au în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune o persoană de sex feminin, care în perioada ianuarie 2008 – iunie 2011 a indus în eroare administratorul unei firme prin întocmirea unor declaraţii fiscale nereale. Persoana în cauză riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 15 ani”, spune cms. şef Claudiu Bulborea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Făgăraş.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie