Adrenalină la Bâlea

Mulţi turişti români şi străini ajung la Bâlea cu intenţia de a vedea celebrul Hotel de Gheaţă, unic în Europa de Est. E drept, e principalul motiv! Dar odată ajunşi acolo, descoperă că nu numai hotelul, biserica şi drumul spectaculos până aici constituie atracţiile din golul alpin. Un motiv în plus pentru care Bâlea merită văzută cel puţin o dată în timul iernii este un sport nou de curând intrat în România, care se practică acolo.

Cunoscuţii îi spun ,,free ride”, iar pentru  proprietarii hotelului acesta nu mai e chiar o noutate. De câţiva ani, în preajma Ice Hotel au loc competiţii de ,,free ride” şi sărituri.

Practicanţii sportului sunt non-conformiştii care işi pun în picioare schiurile sau placa de snowboard şi îşi dau drumul în voia sorţii de pe versanţii cei mai abrupţi, un sport în care ,,adrenalina” este cuvântul de ordine.

Întregul eveniment este bazat pe emoţie şi o doză cât mai mare de distracţie şi aventură. Zona Bâlea e un loc special pentru pasionaţii sporturilor de iarnă şi fără nicio îndoială una dintre cele mai cunoscute staţiuni alpine în care se poate practica free ride-ul. Totul se petrece undeva la cota 2.500 m şi de acolo începe nebunia!

Din Bucatele Cetatii - angajari
Sezar Forest
Fifth Avenue - locuri de munca
Monumente funerare

Regulile nu sunt unele dintre cele mai dificile, nu trebuie decât să te înregistrezi ca participant, plăteşti o taxă de înscriere şi optezi pentru una din categoriile: ski masculin sau feminin, respectiv snowboard masculin sau feminin. Iar apoi, cum spune şi celebra melodie a formaţei ABBA ,,The winner take it all”, câstigătorul fiecărei categorii va intra în posesia tuturor banilor adunaţi din taxele de înscriere.

Concursul de anul acesta începe în 30 martie, iar crestele de la Bâlea ,,aşteaptă” şi mai mulţi participanţi ca în anii trecuţi. Vlad Şerban


Apreciază
Distribuie