Aeroportul Brașov își extinde programul din 2024

foto: bunaziuafagaras.ro

Programul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav va fi extins la 16 ore, în intervalul orar 07.00-23.00, începând cu data de 15 ianuarie 2024.

Noul program a fost stabilit luni, 30 octombrie, în cadrul unei întruniri care a avut loc la sediul Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA RA din Bucureşti, în prezenţa oficialilor braşoveni şi a conducătorilor autorităţilor care reglementează domeniul aeronautic în România, relatează BZB.

Conform reprezentanţilor administraţiei judeţene braşovene, programul de funcţionare extins la 16 ore va putea asigura un număr semnificativ mai mare de curse şi de destinaţii, fapt care vine în întâmpinarea doleanţelor explicite formulate de operatorii aerieni.

„Decizia pe care am convenit-o astăzi (luni, 30 noiembrie, n.r.) reprezintă un prim pas spre dezideratul pe care ni l-am propus de la bun început, şi anume acela de a avea un aeroport funcţional 24 de ore din 24. Vom continua întâlnirile de lucru cu partenerii noştri de la ROMATSA şi AACR, fără sprijinul şi susţinerea cărora nu am fi putut deschide Aeroportul Braşov la 15 iunie. Le mulţumim şi pe această cale atât pentru faptul că au înţeles necesitatea şi oportunitatea extinderii programului după care funcţionează aeroportul nostru, de la 12 la 16 ore, cât mai ales pentru că au reuşit să identifice resursele umane şi materiale pentru a realiza acest lucru”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Şerban Todorică, potrivit BZB.

Prelungirea orarului de funcţionare a Aeroportului Braşov este o necesitate obiectivă, rezultată atât în urma consultării companiilor care în momentul de faţă asigură curse spre şi dinspre Braşov (respectiv DAN AIR şi WIZZ AIR), cât şi a operatorilor care au exprimat intenţii ferme de a iniţia zboruri în perioada următoare (aşa cum este cazul FLY LILI).


Apreciază
Distribuie