Agent de poliție prins în flagrant de luare de mită

Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a dispus luni, 14 octombrie 2019, reţinerea unui agent de poliție din cadrul Biroului Rutier al Poliției Brașov, pe o durata de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită.

Un bărbat a apelat linia call center anticorupție duminică, 13 octombrie, și a sesizat faptul că un agent de poliție i-a solicitat o suma de bani pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu.

Ca urmare a denunțului, în noaptea de 13-14 octombrie, ofiţerii Serviciului Județean Anticorupţie (SJA) Brașov l-au prins în flagrant pe agentul de poliție,  după ce a primit de la un denunţător  suma de 1.000 de lei.

Mita era oferită pentru ca un șofer, implicat anterior într-un accident rutier cu victime, să-și poată păstra permisul de conducere.

Agentul de poliție urmează să fie prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă, potrivit unei informări a Serviciului Județean Anticorupție Brașov.

SJA Brașov mai precizează că, în cursul acestei luni, a fost sesizat, în două rânduri, de polițiști din cadrul IPJ Brașov care au denunțat intenția unor cetățeni de a-i mitui.

Amanet King Onix
Sumi Agro - Kaishi
Florian Shaorma
Monumente funerare
Reno Depo
BPM - excavatorist
Reacția Inspectoratului de Poliție Brașov

„Nu tolerăm comportamente și fapte care aduc atingere onoarei și demnității statutului de polițist!
Condamnăm astfel de fapte, care nu fac cinste instituției noastre și pătează imaginea celorlalți polițiști care au o atitudine corectă și un comportament etic.” a transmis conducerea IPJ Brașov după acțiunea ofițerilor anticorupție.

Agentul de poliție are 38 ani, este absolvent al unei școli de agenți de politie și este încadrat la IPJ Brașov din anul 2006.

În acest moment, el este suspendat din funcție.

foto: arhivă


Apreciază
Distribuie