ALERTĂ în județul Brașov! Au fost răpite două fete minore

foto: Poliția Română

ACTUALIZARE

Cele două minore au fost identificate și depistate pe raza județului Prahova.

De asemenea, bărbatul , în vârstă de 42 ani, bănuit de săvârșirea faptei se află în custodia polițiștilor, acesta urmând a fi condus la audieri în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt.

Potrivit IPJ Brașov, cercetările în cauză sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.


ȘTIREA INIȚIALĂ

S-a declanșat mecanismul „Alertă răpire copil” și s-a constituit celula de criză în Poliția Română, sâmbătă. Au loc ample căutări cu mai multe echipaje din județul Brașov pentru găsirea a două fete minore, de 10 și 12 ani. Suspectul se numește CONSTANTIN ZAPAN, se deplasează cu un autoturism Audi A6, negru, model 2001, cu nr. B 70 UXF. Persoanele care pot furniza informații, care să conducă la depistarea minorelor în cauză, sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112, sâmbătă, 12 noiembrie 2022, în jurul orei 10.25, cu privire la dispariția a două minore, respectiv REPEDE GABRIELA-MIHAELA, în vârstă de 12 ani și GECSO ELENA-ANDREEA, în vârstă de 10 ani, potrivit Poliției Române.

foto: Poliția Română

REPEDE GABRIELA-MIHAELA

Semnalmente: ochi căprui, păr șaten, de lungime medie.

La momentul dispariției, aceasta era îmbrăcată cu geacă de culoare maro deschis, pantaloni tip bluejeans, pantofi sport de culoare roz cu albastru și galben.

 

 

foto: Poliția Română

GECSO ELENA-ANDREEA

Semnalmente: ochi verzi, păr șaten, de lungime medie.

La momentul dispariției, minora purta trening de culoare neagră, pantofi sport de culoare neagră cu dungi albe.

Din cercetări a reieșit faptul că, în data de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, la domiciliul minorelor, situat comuna Vama Buzăului, s-ar fi prezentat un bărbat, pe nume Costi, cunoștință a concubinului mamei celor două minore, care i-ar fi cerut acordul mamei de a le lua pe cele două fete pentru a merge să facă un grătar la locuința sa, urmând să revină la domiciliu în jurul orei 21.00. Întrucât cele două minore nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul în cauză nu mai răspunde la telefon, mama celor două minore a alertat polițiștii.

 


Apreciază
Distribuie