Alina Bica a părăsit țara

Fostul șef al DIICOT, Alina Bica, se află de trei săptămâni în Costa Rica, potrivit anunțului unui apărător al fostului procuror la Înalta Curte de Casație și Justitie (ICCJ). 

Avocatul Alinei Bica a vrut astfel să motiveze judecătorului absența făgărășencei de la termenul de astăzi dintr-un dosar privind o despăgubire acordată de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) către Gheorghe Stelian, scrie HotNews.ro. Jurnaliștii publicației au informația de la martori care au asistat la sedința de judecată a completului penal de fond de la ICCJ.

Conform unor surse ale HotNews.ro de la ICCJ, avocatul Alinei Bica ar fi prezentat instanței documente în limba spaniolă prin care aceasta se află în Costa Rica și nu poate fi transporată în România. Mai mult, apărătorul ar fi sugerat că făgărășeanca a plecat în străinătate pentru a profesa ca avocat, pentru că în România nu mai are acest drept. Documentele nu au fost luate în considerate de instanță pentru că nu erau traduse în limba română.

Pensiunea Confort Morosanu

Judecatorii au ridicat anul trecut controlul judiciar asupra Alinei Bica, astfel că avea voie să plece din țară. Fostul procuror șef al DIICOT nu s-a mai prezentat la termenele proceselor sale din data de 4 decembrie, moment în care au fost amânate ședințele de judecată din cauza absenței sale.

În decembrie 2014, a fost trimisă în judecată în dosarul despăgubirii frauduloase a omului de afaceri Gheorghe Stelian de către Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).


Apreciază
Distribuie