Ambulanțe noi și pentru Făgăraș

foto: IGSU

foto: IGSU

11 ambulanțe noi de tip B1 și B2 intră în parcul auto al Serviciului de Ambulanță Brașov, marți, 11 decembrie. Altele 20, toate cumpărate cu fonduri obţinute de la Uniunea Europeană, urmează să fie aduse de la București anul viitor.

Nu se știe deocamdată câte dintre acestea vor ajunge la Făgăraș, dar managerul Ambulanței Brașov, David Levente, dă asigurări că toate substațiile din județ vor fi dotate.

„Astăzi suntem în procedura de preluare. Avem 11 șoferi care sunt la București și preiau ambulanțele pentru județul Brașov. Nu vă pot spune acum unde vor fi atribuite acestea, la ce substații. Însă, tot parcul auto al SAJ este învechit și va fi schimbat. Va dura probabil un an, un an jumătate, până va ajunge să se schimbe tot parcul auto”, ne-a declarat David Levente, directorul Serviciului de Ambulanță Județean.

În total, 48 de ambulanțe și autospeciale de diferite tipuri vor ajunge în județ. 17 dintre acestea vor fi direcționate către SMURD (14), Salvamont (1) și Jandarmeria Brașov (2).

Liceul Senchea
Mobila SH
curatare tapiterie
Amanet King Onix
Florian Shaorma
Victoria Federal IFN
Firma servicii renovare
JTTI

Mașinile au fost cumpărate după ce ADR Centru a semnat unul dintre cele mai importante contracte de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020 la nivelul Regiunii Centru.

Este vorba de contractul pentru proiectul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, prin care se vor achiziționa 211 ambulanțe de diferite tipuri și vor fi operaționalizate șase echipaje de intervenție, câte unul în fiecare județ al regiunii.

Valoarea totală a cererii de finanțare este de peste 87 milioane lei, din care mai mult de 61 milioane lei provin din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie