Amenzi de 20.000 lei în doar trei ore de verificări

foto: IPJ Brașov

Până în 20 octombrie 2019, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Brașov, desfășoară acțiunea Truck & Bus, care vizează combaterea încălcării normelor legale în domeniul transporturilor rutiere publice de mărfuri și persoane.

În dimineața zilei de miercuri, 16 octombrie 2019., între orele 6 – 9, oamenii legii au oprit în trafic autovehiculele destinate transportului public de persoane și transportului de mărfuri, în vederea verificării respectării normelor legale, atât de către conducătorii auto, cât și de către operatorii de transport.

52 de polițiști au fost implicați în acțiune iar aceștia au efectuat peste 550 de testări etilotest.

În doar 3 ore, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 20.000 lei, se arată într-un buletin informativ al IPJ Brașov

Totodată, polițiștii au retras șapte certificate de înmatriculare și au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 9 permise de conducere pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, în cadrul acțiunii a fost constatată o infracțiune la regimul circulației, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Activitățile sunt desfășurate, simultan, în toate statele membre ale Uniunea Europeană.

Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
Demgy
Sumi Agro - Shigeki

Printre altele, polițiștii verifică respectarea normelor rutiere, a perioadelor de conducere, a pauzelor și perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor și funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf.

Șoferii vor fi verificați și dacă dețin documentele necesare efectuării transportului public de persoane, dacă respectă capacitatea maximă de încărcare a autovehiculelor de transport persoane precum și limitele legale de viteză.

 

 

foto: arhivă


Apreciază
Distribuie