Amenzi mai mari și ridicarea mașinii pentru parcări neregulamentare

Atenție unde parcați mașina, legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a fost modificată! Aceasta poate fi aplicată atât de agenții Poliției Municipale, cât și de Poliția Locală.

Șoferii sănătoși care își lasă mașina pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități riscă amenzi de până la 2.000 de lei.

Sancțiunile contravenționale pentru parcarea ilegală pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități sunt cuprinse între 1.000 și 2.000 lei, conform noilor prevederi. Înainte de a fi modificată legea, amenzile erau între 200 și 1.000 de lei.

Noile prevederi au intrat în vigoare în 19 iulie, iar în Brașov și Sibiu au fost împărțite amenzi deja. Polițiștii din cadrul IPJ Brașov au aplicat 238 avertismente și 496 sancțiuni contravenționale pentru astfel de abateri, în ultima perioadă, în valoare de peste 88.000 lei, după ce pe raza municipiului au fost verificate 714 autovehicule.

Salco

Modificările aduse legii mai permit ca mașinile să fie ridicate.

În Făgăraș, însă, Consiliul Local nu a dat vreo hotărâre în acest sens, astfel că proprietarii nu vor rămâne fără autoturisme deocamdată.


Apreciază
Distribuie