Festivalul Luminii, premieră în Lisa

Festival al luminii organizat în Lisa, de Cercetașii României. 400 de golguțe vor lumina centrul localității, în această seară de la ora 20.

Acestea sunt create de 240 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani, veniți în tabără din 12 județe. Micuții sunt supravegheați de 130 de adulți voluntari.

Evenimentul, sprijinit de autoritățile locale, se desfășoară în cadrul celei de-a noua ediții a Campului Național de Lupișori. Dacă până acum avea loc în special în orașele mari ale țării, unde numărul participanților ajungea la câteva mii, acum este organizat în Lisa. Din dorința de a aduce momente de bucurie și în comunitățile mici, spun organizatorii.

„Vom avea activități în comunitate, drumeții, activități practice, de ecologizare și reciclare. În această seară vom organiza Festivaul Luminii, un eveniment care are loc de peste 10 ani în diferite orașe din România. Ne-am gândit că ar fi o idee bună să aducem un festival într-o comunitate mică și să le arătăm ce înseamnă bucuria lucrurilor mărunte”, ne-a declarat Ovidiu Chinan, coordonatorul evenimentului care se desfășoară pentru prima dată în mediul rural.

Bikeathon 2019
CTF
Happy Feet

Cercetașii României au ajuns în Lisa pe 2 august și rămân aici zece zile. Organizaţia Naţională este singura mişcare de acest fel din țară care face parte la nivel internațional din Organizaţia Mondială a Mişcării Scout. Cea din urmă numără în prezent peste 50 de milioane membri activi în 216 ţări şi teritorii. În România, peste 5.000 de membri îşi desfăşoară activitatea în 85 de grupuri.


Apreciază
Distribuie