Dezinsecția poate fi executată, în sfârșit!

Primăria anunţă dezinsecţii pe domeniul public din municipiu, în perioada următoare.

Acțiunea programată pentru primăvara acestui an are loc abia acum, din cauza ploilor care au căzut aproape fără încetare în ultimele luni. Făgărășenii începuseră deja să se plângă de invazia insectelor, în special a țânțarilor.

Operațiunea va fi efectuată cu aparate de tip atomizor, generatoare de ceață rece dotate cu sistem ULV și aparate generatoare de ceaţă caldă.

Substanţa folosită, K-OTHRINE Profi EC 250, se regăsește în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate de Ministerul Sănătaţii şi are efect de până la 60 de zile, transmite Primăria Făgăraş.

Happy Feet
Bikeathon 2019
Monumente funerare

Pentru ca activităţile de dezinsecţie să fie eficiente, acestea trebuie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localităţi, atât pe domeniul public cât şi pe cel privat. Astfel, localnicii, asociaţiile de locatari/proprietari, agenţii economici şi instituţiile publice sunt rugaţi să efectueze activitatea de dezinsecţie pe proprietăţi, în clădiri şi în subsolul acestora, în aceeaşi perioadă cu acţiunea firmei angajată de municipalitate, transmit autorităţile locale.

Apicultorii sunt rugaţi să ofere o atenţie sporită în acest sens. În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestor acţiuni, perioada de efectuare va fi reprogramată.


Apreciază
Distribuie