Amenzi pentru primăriile cu prea mulți angajați, anunțate de ministrul Finanțelor

Guvernul va stabili indicatori de performanță pentru primării, iar cele cu prea mulți angajați vor fi amendate, a anunțat ministrul Finanțelor, marți, într-o conferință de presă. Măsura face parte dintr-un set care va fi aplicat pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

„Punem indicatori de performanță, nu înseamnă doar teorie. Înseamnă, pentru autoritatea locală, că îi monitorizez cheltuielile de personal, raportat la numărul de locuitori. Dacă constat că are cheltuieli peste media pe țară, îi trimit control să văd ce face acolo”, a spus Marcel Boloș.

Întrebat ce măsuri concrete se vor lua în acest caz, ministrul a declarat: „Aveți răbdare să apară OUG. Acum vreți să arunc totul în aer?”

La insistențele jurnaliștilor, Boloș a spus că „dacă o primărie are cheltuieli peste medie, i se face recomandare de optimizare a cheltuielilor și e obligată să ia măsuri să reducă aceste costuri. Noi de la Ministerul Finanțelor impunem decizia. Dacă nu o pune în aplicare, primește amenzi până le pune în aplicare”.

Firma servicii renovare
JTTI
curatare tapiterie
Monumente funerare
Florian Shaorma
Amanet King Onix
Moveos

Cu alte cuvinte, cetățenii vor plăti pentru greșelile primarilor.

Marcel Boloș (PNL) a susținut singur conferința de presă, după ce premierul Marcel Ciolacu (PSD) a fugit, la propriu, de jurnaliștii care voiau să-i adreseze întrebări.


Apreciază
Distribuie