Angajat al Primăriei Sâmbăta de Sus, confirmat cu noul coronavirus

Bărbatul a fost confirmat pozitiv cu SARS-Cov-2 marți, 9 iunie. El s-a prezentat cu simptomatologie la un spital din Sibiu, unde a fost și internat. Starea sa este stabilă.

După aflarea rezultatului, DSP Făgăraș a început ancheta epidemiologică atât în cadrul familiei și a rudelor bărbatului, cât și la locul său de muncă.

Deocamdată, niciunul dintre contacții direcți aflați în Sâmbăta de Sus nu prezintă simptome. Toți sunt izolați la domiciliu, potrivit Ancăi Bâtiu din cadrul DSP Făgăraș.

Pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus, autoritățile sanitare recomandă distanțarea fizică, respectarea normelor de igienă și, pe cât posibil, evitarea deplasărilor.

curatare tapiterie
PSD - alegeri locale 2024
JTTI
Liceul Senchea
Mobila SH
Agromar
Florian Shaorma

Din punct de vedere statistic, evoluția epidemiei este îngrijorătoare: doar în primele 10 zile ale lunii iunie, în județul Brașov au fost confirmate 171 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Potrivit raportărilor Institutului Național de Sănătate Publică, în data de 1 iunie erau 752 de cazuri confirmate în județul Brașov, iar până în data de 10 iunie, numărul a crescut la 923 de cazuri.


Apreciază
Distribuie