Aparatură medicală nouă la Spitalul Județean de Urgență Brașov

foto: romedic.ro

Consiliul Judeţean Braşov a încheiat procedurile de achiziţie pentru toate echipamentele, aparatura medicală şi mobilierul incluse în proiectul cu finanţare europeană destinat dotării Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, anunță instituția într-un comunicat de presă.

„În această perioadă sunt în curs de semnare contractele pentru ultimele trei loturi de echipamente, dintre care două s-au regăsit de la început în proiect, iar unul a fost achiziţionat din economiile rezultate în urma procedurilor de achiziţie desfăşurate în cursul implementării proiectului.

Aşadar, lotul 5 constând în mobilier medical va fi livrat de firma Ovavinci SRL, contractul fiind în valoare de 47.467,91 lei. Masa ginecologică (lotul 12) va fi asigurată de furnizorul Neomed SRL la preţul de 13.892,06 lei. Lotul 13, achiziţionat din sumele economisite, include echipamentele necesare procedurii de bronhoscopie şi va fi asigurat de firma Tehno Electro Medical Company SRL, preţul contractului fiind de 388.380,30 lei.

Astfel, sumele atrase de administraţia judeţeană prin intermediul acestui proiect, finanţat în cadrul Axei prioritare 8 „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale” a Programului Operaţional Regional 2014-2020, au fost utilizate aproape în totalitate, având în vedere că din valoarea totală de 10.699.627,60 lei au fost încheiate contracte însumând 10.668.874,20 lei.

În prezent, Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov este în curs de amenajare, o mare parte din echipamentele cumpărate fiind deja livrate şi instalate.

Între acestea se regăsesc un computer tomograf (lotul 1), 34 de echipamente medicale (lotul 2), un mamograf şi trei ecografe (lotul 3), şapte echipamente oftalmologice (lotul 4), mobilier pentru dotarea cabinetelor medicale – banchete pentru sala de aşteptare, dulapuri, scaune, birouri pentru cabinetele medicale şi mobilier destinat recepţiei (lotul 6), un aparat RX de scopie şi grafie digital (lotul 7), două aparate de electrochirurgie monopolare şi bipolare, două sisteme complete de videoendoscopie şi colonoscopie, trei lămpi scialitice, trei mese dotate cu lămpi şi lupe, cinci reflectoare cu picior şi 12 lămpi UV de sterilizare (lotul 8), un ecograf staţionar doppler color cu trei sonde, un ecograf doppler pentru carotidă şi un ecograf staţionar (lotul 9), o linie automată PCR (lotul 10) şi o platformă elevatoare destinată persoanelor cu dizabilităţi (lotul 11)”, potrivit Consiliului Județean Brașov.


Apreciază
Distribuie