Apicultorii şi-au schimbat preşedintele!

Cercul Apicol din Făgăraş are de câteva zile o nouă conducere. Colonelul (r) Alexandru Mazilu este noul preşedinte al Cercului, desemnat în cadrul Adunării Generale care a avut loc joi după-amiază, 7 februarie, la Casa de Cultură. Alegerile în cadrul cercului au loc o dată la patru ani, după cum el însuşi mărturiseşte.

apicultori - col (r) Alexandru Mazilu - presedinte Cercul Apicol Fagaras
apicultori – col (r) Alexandru Mazilu – presedinte Cercul Apicol Fagaras

,,Este o activitate statutară care se desfăşoară din patru în patru ani. În luna ianuarie am desfăşurat activitatea la Asociaţia Judeţeană, luna aceasta la noi, iar luna viitoare, pe 28 martie, vom desfăşura activitatea pentru alegerea preşedintelui Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România de la Bucureşti. Din noua conducerea a Cercului Apicol, de la Făgăraş fac parte eu în calitate de preşedinte; inginerul Ciurilă Marcel este vicepreşedinte, iar doctorul Paloşan Florin care a asigurat conducerea activităţii în ultimii 8 ani, în calitate de vicepreşedinte, rămâne preşedinte de onoare al Cercului Apicol Făgăraş,” spune col (r) Alexandru Mazilu.

Cercul Apicol de la Făgăraş numără în jur de 300 de crescători de albine. Este mai mare decât însăşi filiala de la Braşov, iar pe cea de la Rupea o depăşeşte cu mult. ,,Cei mai mulţi dintre apicultorii judeţului sunt înscrişi la noi; avem de la oraşul Victoria până la Şinca, Veneţia, Boholţ şi Cincu. Pot să vă spun că în Vad, Grânari, Breaza, Cincu şi Cincşor sunt cei mai mulţi stupari. Zona Făgăraşului este o zonă bună pentru înmulţit stupii, însă nu şi pentru produsul mierii, care se face prin pastorale”, declară noul preşedinte.

 Târg apicol în 16-17 februarie

A patra ediţie a Târgului Apicol din Făgăraş va fi organizată în zilele de 16 şi 17 februarie la Cercul Militar. Organizatorul evenimentului este Cercul Apicol din oraşul nostru, sponsorizat de firma Fileomera. În cadrul târgului se vor expune şi comercializa: produsele stupului, miere, polen, propolis şi ceară. De asemenea vor fi expuse produse cosmetice din preparate apicole, echipamente şi utilaje agricole, material de inventar pentru forme apicole, precum şi alte produse naturale din fructe şi legume. Tot la târg cei prezenţi vor găsi literatură apicolă şi agricolă.

Mobila SH
Proaspat Alb
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
Sumi Agro - Shigeki
Reno Depo

Până la închiderea ediţiei şi-au anunţat prezenţa în jur de 50 de participanţi din toată ţara şi din străinătate. Şi la ediţia de anul trecut au participat firme din Ungaria şi Serbia. Anul acesta este însă posibil să vină doar cele din Ungaria, potrivit preşedintelui Cercului Apicol, Alexandru Mazilu. Cristina Cornilă

 

 


Apreciază
Distribuie