Aplicație de mobil pentru făgărășeni și turiști, după modelul Sibiului | Bugetare Participativă

Făgărașul ar putea avea un sistem informațional prin care să îi țină la curent pe localnici, dar și pe turiștii din Țara Făgărașului.

În cadrul Bugetării Participative a fost propus un proiect pentru crearea unei aplicații gratuite pentru telefoanele mobile, după modelul din Sibiu, preluat între timp și de municipiul Cluj-Napoca. Funcționează ca un ghid local electronic și este disponibil pentru dispozitivele mobile inteligente (telefoane, tablete).

Dacă va strânge numărul de voturi necesar pentru a fi finanțată, City App Făgăraș ar putea fi cel mai interactiv și rapid mijloc de informare din zonă.

Prin intermediul aplicației autoritățile locale vor putea transmite cetățenilor informații de interes public. Șoferii, spre exemplu, vor putea afla în timp real în ce zone au loc lucrări sau unde urmează să fie făcute marcaje rutiere, pentru a putea evita zona. Pe de altă parte, cetățenii vor putea trimite mult mai ușor sesizări primăriei.

Cei care își vor instala aplicația vor avea acces și la agenda evenimentelor din oraș: concerte, petreceri, filme, teatre, workshopuri, sport, etc.

Aceasta va fi folositoare și turiștilor, care vor putea afla ce restaurante, puburi, cafenele și locuri de divertisment sunt în municipiul nostru, unde se pot caza și dacă sunt locuri disponibile, dar și ce obiective turistice pot vizita.

Inițiatorii proiectului depus în cadrul procesului de Bugetare Participativă afirmă că vor exista și diverse oferte ale firmelor care își desfășoară activitatea aici (săli de sport, saloane de înfrumusețare, etc.), astfel că serviciul gratuit îi va ajuta și pe afaceriștii locali.

Proaspat Alb
Amanet King Onix
Alufix
Spalatoria GPC

„Prin pozitionarea unui QR code de către toți aceștia în cel mai vizibil loc, de exemplu in meniuri, la intrarea in incintă, turiștii și cetățenii orașului pot descărca aplicația foarte rapid. Odată intrat în aplicație, utilizatorul are acces la următoarele categorii:

  • Calendarul de evenimente – sunt vizate: Cetatea, Casa de Cultură și toate evenimentele desfășurate în Țara Făgărașului;
  • Obiective turistice – toate obiectivele turistice din zonă;
  • Servicii publice – se vor primi notificări pe telefon despre toate serviciile din subordinea primăriei: Serviciul Public de Asistență Socială, Poliția Locală, Casa de Cultură, Biblioteca Municipală, Muzeul Tării Făgărașului, Evidența persoanelor, D.A.P.L., SALCO, Spitalul Muncipal, Piața Agroalimentară, Parcul industrial Făgăraș, Protecția civilă;
  • Cultură și timp liber, Gastronomie – vor fi prezente toate restaurantele, pub-urile, barurile, cafenelele (cu secțiune de rating pentru vizitatori);
  • Cazare – vor fi afișate toate spațiile de cazare și serviciile lor;
  • Cumpărături – vor fi afișate magazinele sau centrele comerciale, în funcție de interes;
  • Comunicate de presă.

Aplicația va putea fi conectată cu alte proiecte, cum ar fi o integrare a unei alte aplicații cu traseele turistice din Munții Făgăraș”, spune Marius Matei, membru în comisia care a evaluat proiectele propuse de cetățeni.

Pentru a putea deveni realitate, conform regulamentului, aceasta trebuie să se afle printre proiectele care strâng cele mai multe voturi.

City App Făgăraș este unul dintre cele 25 de proiecte supuse la vot pe site-ul Bugetării Participative. Acestea pot fi votate de către toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Făgăraș, cu vârsta minimă de 18 ani.

După ce vă creați un cont pe această platformă sau după ce vă autentificați, dacă aveți deja un cont creat, puteți vota câte un proiect din fiecare dintre cele cinci categorii disponibile. Data limită este 26 iulie 2019.


Apreciază
Distribuie