Arbidol și Arbivir, interzise pe OLX

Cererea de Arbidol și Arbivir pe OLX a ajuns la peste 8.000 de căutări în ultimele săptămâni. Platforma de anunțuri online interzice toate anunțurile legate de medicamente.

Platforma OLX a sesizat un interes crescut al utilizatorilor, în ultimele două luni, pentru comercializarea medicamentelor Arbidol și Arbivir. Între 1 octombrie și 7 noiembrie 2021, au fost peste 8.000 de căutări pe OLX pentru aceste două medicamente. În comparație cu luna aprilie, când au fost înregistrate cu 95% mai puține căutări. De la începutul anului, pe platformă s-au făcut aproape 12 300 de căutări pentru Arbivir și Arbidol, se arată în comunicatul site-ului de anunțuri.

Situația a escaladat radical în luna octombrie 2021, când s-a înregistrat o creștere a căutărilor de aproape 40 de ori mai mare față de luna anterioară. În acest context, OLX a decis să blocheze și să elimine aceste anunțuri prin care se puteau comercializa medicamentele Arbidol și Arbivir.

În cazul în care utilizatorii mai găsesc astfel de anunțuri active, echipa site-ului îi încurajează să raporteze imediat acest conținut.

Aceste medicamente nu sunt recomandate în protocolul , oficial de tratament COVID-19.

Senchea
Amanet King Onix
Monumente funerare
Spalatoria GPC

Conform unei postări pe contul de social media, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România informează că medicamentul Arbidol nu este autorizat în țara noastră.

Arbidol este un antiviral, fabricat în Rusia încă din anii `70 și folosit în cazurile de gripă.

Arbivir-Zdorovie, produs de o compania din  Ucraina, se utilizează în profilaxia şi tratamentul gripei A şi B.

Niciunul dintre aceste medicamente nu este autorizat în Uniunea Europeană.


Apreciază
Distribuie