Atenție la cumpărăturile de Black Friday!

Ca să nu aveți parte de neplăceri, atenție la cumpărături! Ministerul Afacerilor Interne a transmis atenționarea, mai ales că, în perioada aceasta, în spatele unor promoții pot fi mai multe neplăceri decât reduceri de preț.

Autoritățile au transmis și următoarele sfaturi:

– Evitați să cumpărați online de pe link-uri provenite din surse necunoscute sau măcar analizați-le cu o soluție de securitate înainte de a le deschide!

– Nu răspundeți niciodată mesajelor prin care vi se solicită să furnizați date cu caracter personal, financiar sau date de autentificare!

– Asigurați-vă că adresa paginii web a magazinului pe care îl accesați este corectă! De cele mai multe ori, denumirile site-urilor înșelătoare se diferențiază de cele corecte doar printr-un singur caracter. De asemenea, nu vă bazați pe aspectul familiar al site-ului, pentru că acesta poate fi imitat cu ușurință.

Amanet King Onix
TMF Copy Center
Monumente funerare
Din Bucatele Cetatii - angajari
No Comment

– Verificați întotdeauna o promoție pe canalele oficiale ale magazinului (pagina web, pagini autentificate pe rețelele sociale)!

– Dacă este posibil, folosiți un card separat pentru cumpărăturile online pe care să îl alimentați doar cu sumele de bani de care aveți nevoie! Astfel, evitați situația în care, dacă sunt furate datele cardului, să pierdeți o sumă mare de bani.

– Verificați-vă regulat conturile, în special înainte și după tranzacțiile online, pentru a fi sigur că totul este în regulă și că nu au apărut tranzacții pe care nu le-ați autorizat.

– Încercați să fiți la curent cu metodele de fraudare folosite pe internet. Inventivitatea celor care fac asta este nelimitată!


Apreciază
Distribuie