Arhiepiscopia construiește o grădiniță la Sibiu

foto: mitropolia-ardealului.ro

foto: mitropolia-ardealului.ro

Arhiepiscopia Sibiului construiește o grădiniță cu o capacitate de 150 de locuri. Aceasta va avea șase săli de clasă, bucătărie și sală de mese, o sală multifuncțională și alte spații administrative, dispuse la parter și mansardă.

Clădirea va fi ridicată într-un cartier din municipiul Sibiu, iar spațiul funcțional va fi de 700 de metri pătrați, potrivit site-ului Mitropoliei Ardealului. Construcția ar urma să fie finalizată anul viitor, iar activitățile educative de aici se vor desfășura atât după un program normal, cât și după unul de tip afterschool.

Lucrările au început de curând, iar la turnarea fundației, IPS Mitropolit Laurențiu și un sobor de preoți au oficiat o slujbă de sfințire.

„Într-un nou cartier al Sibiului, Cartierul Arhitecților, unde nu există școală, grădiniță sau o unitate medicală, ne-a ajutat Bunul Dumnezeu să achiziționăm un teren și aici să ridicăm o grădiniță pentru copilașii din familiile de tineri din acest cartier. Am considerat că aceasta este prima necesitate, iar grădiniță va face parte dintr-un ansamblu educațional, social și religios ocrotit de Sfântul Nicolae și care va cuprinde, pe lângă această grădiniță, o capelă din lemn, provizorie, o biserică și un centru social și educațional. Mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să îndeplinim toate formalitățile, care n-au fost puține, și acum să punem piatra de temelie a acestei grădinițe. I-am mulțumit lui Dumnezeu și ne-am rugat să ne ajute în continuare ca, în termen cât mai scurt, să o edificăm și să o punem la dispoziția celor care au nevoie de ocrotirea și educarea copilașilor lor”, a declarat spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Liceul Senchea
Florian Shaorma
Reno Depo
PSD - alegeri locale 2024
curatare tapiterie
Victoria Federal IFN

Arhiepiscopia Sibiului a mai înființat o grădiniță în Sibiu, aflată pe strada Dealului, în urmă cu mai mulți ani. Grădinița „Sfântul Dimitrie” oferă celor peste 85 de copii programe educaționale în limba română și în limba germană. Preșcolarii sunt distribuiți în cinci grupe și participă la diverse activități educaționale specifice acestei vârste, dar și la alte activități cum ar fi dansurile populare și moderne, activități sportive și de dezvoltare armonioasă, serbările organizate cu prilejul marilor sărbători, cum sunt Nașterea Domnului și Sfintele Paști, 1 și 8 martie, finalul anului școlar, Ziua Internațională a Copilului și Ziua Internațională a Educației.

În colaborare cu Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului, copiii de la Grădinița „Sfântul Dimitrie” vizitează periodic Căminul de Vârstnici din Sibiu pentru a susține moment artistice și a le oferi bunicilor momente de bucurie. De asemenea, copilașii sunt inițiați în valorile creștine și participă împreună cu doamnele educatoare la sfintele slujbe oficiate la Biserica „Sfântul Ioan Iacob Românul” din apropiere, în zilele de sărbătoare din timpul săptămânii, potrivit aceleiași surse.


Apreciază
Distribuie