Comisia Europeană explică de ce Făgărașul nu a primit bani pentru internet public gratuit

foto: Malagaweb.com

Făgărașul, orașul Victoria și alte patru comune din Țara Făgărașului nu au primit finanțare pentru rețele de internet wireless public gratuit, la sfârșitul anului trecut, după cum anunțam la acea vreme.

Comisia Europeană explică, la solicitarea redacției noastre, care au fost motivele. În răspunsul oferit prin Centrul Europe Direct România, instituția spune că fondurile din prima etapă a proiectului WiFi4EU s-au epuizat. Cu alte cuvinte, autoritățile locale nu au avut succes din motive bugetare, independente de ele.

„Cererea de participare pe care au introdus-o Făgăraș, Victoria, Beclean, Sâmbăta de Sus, Ucea și Voila nu poate fi finanțată în cadrul cererii de proiecte Call 1, din cauza numărului limitat de cupoane valorice disponibile. Cu alte cuvinte, aplicaţia nu a avut succes din motive bugetare și nu din cauza admisibilității / eligibilității documentelor pe care le-au furnizat”, se arată în răspunsul Europe Direct, solicitat de Bună Ziua Făgăraș.

Bonurile valorice de 15.000 de euro fiecare s-au epuizat după ce zeci de localități au solicitat acordarea acestora. La nivel național au fost acordate 200 astfel de bonuri pentru implementarea unei rețele de internet public gratuit. Din Țara Făgărașului, doar comunele Șinca Nouă, Mândra și Drăguș au reușit din prima. Celelalte localități mai au șanse în următoarele trei etape.

JTTI
Mobila SH
Sumi Agro - Mospilan
Agromar
Demgy
Victoria Federal IFN
Proaspat Alb
Spalatoria Aqua Carpet

În total vor fi alocate 120 de milioane de euro din bugetul Uniunii Europene pentru aproximativ 8.000 de localități din toate statele membre, până în 2020.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie