Internet Wi-Fi gratuit în trei comune. Făgărașul a pierdut finanțarea

Abstract Wi-fi on white background (done in 3d)

Comisia Europeană a anunțat localitățile câștigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU. Făgărașul, deși a aplicat, nu se află printre acestea.

Trei comune din Țara Făgărașului vor avea internet public gratuit pentru localnici și turiști. Șinca Nouă, Mândra și Drăguș vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless. Acestea vor fi implementate în instituții și locuri publice: spitale, biblioteci, parcuri.

Municipiul Făgăraș, orașul Victoria și comunele Beclean, Sâmbata de Sus, Ucea și Voila s-au înscris în program, dar nu au câștigat finanțarea. Însă, vor mai avea trei șanse pentru depunerea cererilor de obținere a fondurilor prin WiFi4EU.

JTTI
Firma servicii renovare
Mobila SH
Agromar
Monumente funerare
Sumi Agro - Mospilan
Spalatoria Aqua Carpet
Reno Depo

Rețelele de internet vor fi gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal. Finanțarea va fi acordată numai celor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente și cu o calitate similară în același spațiu public. Costurile pentru întreținerea rețelei vor fi acoperite de primării.

Până în 2020, în total vor fi alocate 120 de milioane de euro din bugetul Uniunii Europene pentru aproximativ 8.000 de localități din toate statele membre.


Apreciază
Distribuie