Armata îşi caută recruţi

       Armata îşi caută noi recruţi printre liceeni făgărăşeni. Şi-au adus armele din dotare, maşinile de antrenament, tehnica de ultimă generaţie, istoria şi experienţa lor de până acum, au venit în faţa liceenilor şi le-au explicat pe îndelete ce înseamnă să fi un militar adevărat.

    Ieri, începând cu ora 10.00, Centrul de Instruire Constantin Brâncoveanu din Făgăraş, Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „GETICA” de la Cincu şi Centrul Militar Zonal Braşov au fost în vizită la elevii de la Colegiul „Doamna Stanca”, respectiv la Liceul Tehnologic „Av. Dr. Ioan Şenchea”.

     În cadrul activităţii s-au organizat standuri de prezentare de tehnică militară, armament şi echipamente utilizate de militarii din Forţele Terestre participanţi la misiunile din teatrele de operaţii.

     Evenimentele au cuprins aspecte legate de sistemul militar şi specificul acestuia, dar şi prezentarea ofertei educaţionale şi avantajele alegerii carierei militare. La Liceul Şenchea elevii au putut admira o maşină de luptă specifică forţelor terestre, pistoale de diferite mărimi şi calibru, puşti, veste anti-glonţ, echipamente şi tehnică militară de ultimă generaţie. Cele mai interesante au fost simulările virtuale pe calculator, unde elevii au putut testa modalitatea modernă de antrenament a soldaţilor ce participă în teatrele de operaţii.

Proaspat Alb
Mogaldea Therapy
Second hand & outlet
JTTI
Demgy

(Alexandru Socaciu)

DSCN2482DSCN2506


Apreciază
Distribuie