Aromele au fost interzise și la produsele de tutun încălzit

Comisia Europeană a salutat intrarea în vigoare, miercuri, a interdicţiei privind produsele din tutun încălzit aromatizate, potrivit News.ro.

Aceasta răspunde creşterii semnificative a vânzărilor de astfel de produse din tutun în întreaga UE, arată comunicatul de presă al Executivului european.

Interdicţia va contribui la atingerea obiectivului de a crea o „generaţie fără tutun” stabilit în Planul european de combatere a cancerului, care îşi propune ca mai puţin de 5% din populaţie să mai utilizeze tutun până în 2040, mai indică sursa citată. Statele membre au acum la dispoziţie opt luni pentru a transpune directiva delegată în legislaţia lor naţională.

„Tutunul cauzează 90% din cancerele pulmonare. Este esenţial să se adopte o poziţie fermă pentru a se reduce consumul de tutun, cu atât mai mult cu cât asistăm la introducerea continuă pe piaţă a unor noi produse. Datorită interdicţiei, cetăţenii noştri, şi în special tinerii, vor fi mai bine protejaţi de efectele dăunătoare ale acestor produse, ceea ce ne aduce cu un pas mai aproape de o«generaţie fără tutun»”, a afirmat Stella Kyriakides, comisara pentru sănătate şi siguranţă alimentară, potrivit sursei menţionate.

Belvedere - revelion 2023
Leloland
Amanet King Onix
Florian Shaorma
Spalatoria GPC

Statele membre au acum la dispoziţie opt luni pentru a transpune directiva delegată în legislaţia lor naţională.

Noile norme vor deveni pe deplin aplicabile începând cu 23 octombrie 2023, după încheierea unei perioade de tranziţie de trei luni în care să se poată epuiza stocul existent de produse din tutun încălzit aromatizate.


Apreciază
Distribuie