Arsenie Boca înseamnă o avere pentru edituri şi Biserică

Editurile și Biserica scot foarte mulți bani de pe urma marelui duhovnic Arsenia Boca. Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei au făcut o analiză a căştigurilor ce se obţin de pe urma numelui părintelui care a trecut la cele veșnice pe 28 noiembrie 1989.

Cărţile părintelui sunt publicate atât de Patriarhia Română, cât şi de edituri private, pentru că drepturile de autor nu sunt înregistrate de nimeni.

Sunt peste 30 de edituri în România care tipăresc volume despre părinte. Minimum un milion de euro ies, anual, doar din vânzarea cărților scrise de Arsenie Boca. Nu există statistici exacte cu numărul de cărți cu scrierile sale vândute, însă se poate aprecia că minimum 200.000 de cărți, la un preț mediu de 5 euro, au fost cumpărate anul trecut.

Spalatoria Aqua Carpet
Monumente funerare
Victoria Federal IFN
Demgy
Mobila SH
Reno Depo

Pe lângă milionul de euro din cărți, numele Arsenie Boca mai aduce, anual, conform estimărilor, aproape un milion de euro din vânzarea de icoane și din ofertele turistice pentru Mănăstirea Prislop din Hunedoara.

Trăgând linie, evaluatorul Dorin Zanfir susține că Arsenie Boca aduce: 500.000 de euro la Biserică, 800.000 de euro la edituri și 500.000 de euro la fundații și firme.


Apreciază
Distribuie