ArtFest, cel mai mare eveniment din Făgăraș

sursa: Liviu Ardelean / bunaziuafagaras.info

ArtFest va fi cel mai mare și mai diversificat eveniment cultural pe care îl va fi văzut Făgărașul! Organizat de Asociatia Culturala ARTRaising, festivalul aduce în municipiu nume grele din lumea artei și a sportului românesc. Acesta se va desfășura în Cetatea Făgăraș, între 21-24 iunie 2018, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii in România.

Prima ediție va aduce publicului proiecții de filme clasice americane, spectacole de teatru, concerte, evenimente sportive și dezbateri despre istoria Țării Făgărașului și a tradițiilor sale.

„Hollywood-ul, Cetatea Filmului și a viselor, descinde în Cetatea Făgărașului, un decor ideal pentru pelicule de referința; bucurati-va de o mini-vacanță cinematografică originală, în care vom vedea în premieră sau vom revedea titluri de neuitat. Pregătiți-vă pentru o călătorie pe aripile imaginației, vin mult asteptații americani… de celuloid, dar si eroi în carne și oase, staruri cool si cult, ca Iureș sau Patzaichin”, spune criticului de film Irina Margareta Nistor, directorul artistic al festivalului și președintele Asociatiei ArtRaising.

Publicul va avea ocazia să vizioneze gratuit filme clasice americane, dar si documentare, atât în Cetatea Făgăraș, cât și în Casa de Cultură. Serile vor fi încheiate de concerte blues și rock.

Teatrul ACT va fi prezent pe scena Casei de Cultură Fagaras cu spectacole de top, precum „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule”, cu Marcel Iureș și George Mihăiță, și „Absolut”, în interpretarea excepțională a lui Marcel Iureș.

Multiplul campion Ivan Patzaichin si Asociația Rowmania se vor alătura Festivalului cu concursuri de canotaj, plimbări cu canotca și alte activități în aer liber, sâmbătă, 23 iunie. În aceeași zi, vor fi organizate spectacole ecvestre.

JTTI
Demgy
Cabinet ORL
Monumente funerare
Mogaldea Therapy
Fantanita Craiesei
Florian Shaorma

„Țara Făgărașului este un loc unic, care îmbină frumusețea peisajului natural cu istoria și tradiția. Conform măsurătorilor recente, Făgărașul este punctul zero al României, centrul său geografic. Cetatea sa, niciodata cucerită de-a lungul istoriei, iși va deschide porțile pentru un eveniment unic, care care va include film, muzică, activități in aer liber, gastronomie, sport, parade. Ne dorim să oferim locuitorilor orașului acces la evenimente culturale de calitate, iar turiștilor, un prilej de a se bucura de frumusețea si autenticitatea acestor locuri, pe tot parcursul festivalului”, declară primarul Gheorghe Sucaciu,

Accesul la spectacolele de teatru se va face pe bază de bilet sau abonament, iar sumele obținute vor fi donate unei ONG locale pentru proiecte sociale. Banii se vor întoarce astfel în comunitatea făgărășenilor.

În spațiile din jurul cetății se vor desfășura, zilnic, târguri cu produse locale, meșteșuguri, activități sportive și gastronomice, precum si proiecții gratuite de filme.

ArtFest Făgăraș este organizat de Asociatia Culturală ARTRaising, cu sprijinul exclusiv al Primăriei Făgărș și al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, cu scopul de a transforma orașul, pentru câteva zile, într-un centru cultural al României.

Programul complet al festivalului va fi anunțat în perioada următoare, spun organizatorii.


Apreciază
Distribuie