Stadiul autostrăzii Brașov-Sibiu

sursa foto: stickpng.com

Promisiunea construirii autostrăzii Brașov-Sibiu rămâne deocamdată o promisiune.

Studiul de fezabilitate pentru porțiunea de drum Sibiu-Făgăraș este în revizuire, iar termenul de finalizare al acestui contract al CNAIR este 8 august 2018.

În prezent, proiectantul elaborează o analiză pe mai multe criterii pentru a alege varianta optimă de traseu, scrie Turnul Sfatului.ro. Procesul se află sub îndrumarea reprezentanților Comisiei Europene, potrivit secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Maria Magdalena Grigore.

Secretarul de stat a făcut precizările în urma unei interpelări a Deputatului Forumului Democrat al Germanilor din România, Ovidiu Ganț. Acesta a cerut lămuriri de la minister după ce la sfârșitul anului trecut a declarat că autostrada Brașov–Sibiu se va finaliza mai repede decât Sibiu–Pitești.

Proaspat Alb
Fantanita Craiesei
Florian Shaorma
Cabinet ORL
JTTI
Demgy
Second hand & outlet

Peste 815 milioane de lei ar urma să fie investiți în drumul de 120 de kilometri. Proiectul este împărţit în cinci sectoare, cel mai scurt fiind de 3,8 kilometri, iar cel mai lung, de 76,6 kilometri.

Autostrada face parte din proiectele prioritare a Master Planului General de Transport al României, care ar trebui implementate în perioada 2018-2027.


Apreciază
Distribuie