Astăzi, Înălțarea Domnului și pomenirea Eroilor neamului

Înălțarea Domnului cade totdeauna la 40 de zile după Înviere, în joia săptămânii a șasea după Paști. Înălțarea Domnului este unul dintre cele douăsprezece praznice împărătești și una dintre cele mai vechi sărbători creștine.

După Învierea din morți, Domnul Iisus Hristos a mai rămas pe pământ patruzeci de zile și i-a învățat pe apostolii săi despre adevărul și realitatea învierii.

Înainte de a Se înălța, pe Muntele Măslinilor, Hristos le-a spus ucenicilor  să nu plece din Ierusalim până ce nu vor primi pe Duhul Sfânt iar apoi să meargă în lume și să vestească Evanghelia tuturor popoarelor. Mântuitorul Și-a ridicat mâinile și i-a binecuvântat pe toți. Un nor L-a acoperit și nu L-au mai văzut. Sfantul Ioan Gura de Aur spune ca norul nu este doar semn al Duhului Sfânt, ci și Tron Împărătesc și Tron Părintesc, arătând și prezenta lui Dumnezeu Tatăl, deci a întregii Sfinte Treimi.

Amanet King Onix
Green Ambalaje
Moveos_2
Monumente funerare

În Biserica Ortodoxa Română, astăzi este și ziua dedicată pomenirii Eroilor neamului. În toate bisericile, mănăstirile și catedralele ortodoxe din țara și străinătate se face pomenirea tuturor Eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de lupta pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.


Apreciază
Distribuie