Podul peste Olt de la Voila, blocat de Hidroelectrica

Ministerul Apărării a solicitat construirea de urgență a podului de la Voila, care asigură accesul spre poligonul de la Cincu, însă lucrarea s-a blocat din lipsei unor avize Hidroelectrica, potrivit stiriletvr.ro.

Deoarece podul nu mai corespundea cerințelor de siguranță a traficului, accesul pe acesta a fost interzis încă din luna septembrie 2021.

Constructorul desemnat pentru a realiza lucrarea a adus la fața locului structura metalică a noului pod, însă nu poate demola vechea construcție de peste Olt

Conform specialiștilor, podul existent poate fi demolat doar prin implozie sau piconare, ambele variante fiind respinse de Hidroelectrica.

Spalatoria GPC
Stihl
Monumente funerare
Demgy - locuri de munca

Avizul de la Hidroelectrica presupune că nu avem voie să facem niciun fel de lucrare în albie, deci nu avem voie să afectăm deloc acel canal de fugă al barajului”, a declarat pentru aceeași sursă Mihai Pascu, directorul executiv Direcția drumuri județene și servicii publice din cadrul Consiliului Județean Brașov.

Spre totala nemulțumire a locuitorilor din satele de dincolo de Olt, de la mijlocul lunii septembrie 2021, circulația rutieră se desfășoară doar pe varianta ocolitoare Dridif – Cincșor, un drum neasfaltat, plin de bolovani.

Valoarea totală a contractului pentru execuţia proiectului „Pod peste râul Olt pe DJ 105 la km 0+660, în localitatea Voila” este de 15.656.698,36 lei


Apreciază
Distribuie