Atenție la „premiile” prin SMS! Înșelătorie în numele ALTEX

foto: alba24.ro

foto: alba24.ro

Atenție la SMS-urile câștigătoare pe care le primiți de la ALTEX. Nu sunt trimise de ALTEX și nici nu sunt câștigătoare. Din contră, veți rămâne fără bani dacă dați curs instrucțiunilor.

Mai multe persoane au primit mesaje pe telefoanele mobile prin care erau anunțate că sunt beneficiarele unor premii din partea acestei companii. Li se promiteau laptopuri de ultima generație și sume consistente de bani, dacă sunau la un număr de telefon indicat de escroci.

ALTEX atrage atenția că mesajul este fals, iar campania înșelătoare! Reprezentanții companiei spun că escrocii folosesc cartele pre-pay și astfel nu pot fi identificați, chiar dacă de fiecare dată când astfel de cazuri de fraudă au circulat în spațiul public s-au adresat autorităților abilitate.

În comunicat de presă, retailer-ul arată că „s-au înmulțit semnificativ în ultimii ani cazurile de fraude sau tentativele de tip phising făcute prin intermediul mesajelor trimise pe telefoanele mobile, folosindu-se cartele pre-pay care nu permit identificarea apelantului.

Bikeathon 2020
Monumente funerare

Pentru a părea credibile, cei care au asemenea tentative de înșelare a consumatorilor folosesc mesaje în numele unor companii, instituții cunoscute sau chiar în numele unor furnizori sau autorități de stat.

În cazul în care se solicită returnarea apelului, numărul respectiv poate fi unul cu suprataxă folosit în scopul încărcării notei de plată a utilizatorului în beneficiul persoanelor care derulează respectiva acțiune de înșelăciune.

Astfel, se creează pagube însemnate persoanelor de bună credință care devin victime ale acestei înșelăciuni, pentru care nu putem lua măsuri de prevenire în condițiile actuale de achiziție a cartelelor pre-pay”.


Apreciază
Distribuie