Atenție, RO-ALERT este testat la Făgăraș! Veți primi alerte pe telefon

Atenție, nu vă panicați! Sistemul RO-ALERT intră în teste, la Făgăraș, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență.

Este prima localitate din județ unde vor avea loc astfel de testări și se vor desfășura joi, 18 iulie, între orele 09.00-12.00, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Concret, dacă mâine veți fi în Făgăraș, veți primi pe telefonul mobil un mesaj în care se precizează că este un test și că nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de modelele telefoanelor mobile.

Pentru a primi mesajele transmise de Inspectoratele pentru Situații de Urgență, trebuie să verificați dacă pe telefon aveți setările corespunzătoare.

Informațiile despre configurarea dispozitivului, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt disponibile pe site-ul ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor de rețele de comunicații mobile.

Copy Center TMF
Bilka
Salco

Astfel este verificată funcționarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate in raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone. Departamentul pentru Situații de Urgență dă asigurări că activitățile de testare sunt necesare și utile.

Sistemul RO-ALERT a fost conceput pentru avertizarea populației și funcționează din septembrie anul trecut. Peste 400 de mesaje au fost trimise până în prezent, la nivel național, iar în județul Brașov au fost transmise două avertizări în cazuri reale.

Fenomene meteorologice periculoase prognozate, inundații sau viituri, degajări mari de fum în urma incendiilor sau prezența unor animale sălbatice periculoase în zone locuite – toate aceste situații au impus avertizarea cetățenilor din zonele vizate, în timp real, prin Sistemul RO-ALERT.

Populația a fost astfel informată de existența pericolului imediat și a putut lua măsuri de autoprotecție.


Apreciază
Distribuie