Atenție șoferi! Poliția vă verifică cu etilotestul chiar și după o tamponare!

Conform legii (art. 78 alin. 1 și alin. 2 din O.U.G. 195/2002R), conducătorului de autovehicul, implicat într-un accident de circulaţie, îi este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice, în caz contrar se consideră că rezultatele testului sau ale analizei probelor biologice recoltate reflectă starea conducătorului auto în momentul producerii accidentului.

Această informație nu a știut-o un șofer care s-a prezentat miercuri, 11 decembrie, alături de un alt conducător auto, la Biroul Tamponări din cadrul Poliției Municipiului Brașov. Ei au declarat că au fost implicați într-un eveniment rutier în urma căruia au rezultat doar pagube materiale.

Ambii șoferi au fost testați din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat,  rezultatul  fiind 0.78 mg/l alcool pur în cazul unuia și 0 în cazul celuilalt bărbat, informează IPJ Brașov.

Tractari auto
Monumente funerare
Eve
La Giorgia
Belvedere

Primul șofer a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în  care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.


Apreciază
Distribuie