Au început înscrierile pentru elevi la concursul național Matemaniada

Au început înscrierile pentru elevi la concursul național Matemaniada, anunță centrul educațional Matemanie+, organizatorul competiției, într-un comuncat de presă.

Concursul destinat elevilor din clasele II-VI este gratuit și are loc online sau fizic, pe platforma matemaniada.ro. Etapa I are loc pe 12 martie, cu participare oricând între orele 09:00 și 20:00, iar înscrierile pentru concurs se realizează de către profesori sau părinți pe matemaniada.ro, până la data de 8 martie 2024. De asemenea, profesorii au și posibilitatea de a desfășura concursul la clasă.

Participanții au două ore la dispoziție pentru a rezolva cele 15 probleme cu răspuns tip grilă. Pentru a transforma Matemaniada într-un proces de învățare, Florina Baciu și ceilalți profesori responsabili de redactarea subiectelor de concurs vor transmite rezolvări video ale subiectelor, la doar câteva zile după încheierea competiției.

Participanții pot fi elevi de la unitățile de învățământ preuniversitar din România, precum și orice alți elevi români care studiază în afara României sau în regim de homeschooling. Înscrierea la concurs poate fi realizată atât de către profesori, cât și de către părinți pe platforma matemaniada.ro. Părinții sunt încurajați să se implice direct și să le fie alături celor mici pe tot parcursul acestei experiențe formative.

Prima ediție a adunat în doar 14 zile de înscrieri peste 30.000 de elevi din peste 500 de școli din România și Republica Moldova, potrivit organizatorilor. Începând din acest an, concursul este aprobat de Ministerul Educației prin O.M.E. 3469/2024.

 


Apreciază
Distribuie