Au început lucrările la noul pod din Hălmeag, comuna Șercaia

foto: bunaziuafagaras.ro

foto: bunaziuafagaras.ro / vechiul pod

Podul din lemn de la Hălmeag, vechi de zeci de ani și în pericol de prăbușire, va fi înlocuit cu unul nou, din beton. Lucrările au fost demarate astăzi.

Predarea amplasamentului și semnarea ordinului de începere au avut loc în cadrul unui eveniment la care au participat președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea și Adrian Gabor, și primarul comunei Șercaia Cristinel Paltin.

Podul din beton ar trebui finalizat în cel mult opt luni, astfel că autoritățile locale speră că până la Crăciun va fi dat în folosință. Construcția va avea o lungime de 90 de metri, o deschidere de 6 metri, iar șoferii vor putea circula pe un singur sens, ca până acum.

Cabinet ORL
Fantanita Craiesei
Mogaldea Therapy
Monumente funerare
Demgy
Florian Shaorma
Spalatoria GPC

Investiția se ridică la 6.363.000 lei, finanţarea fiind obţinută de Consiliul Judeţean Braşov, anul trecut, prin PNDL 2. Și din bugetul județului au fost alocați 955.000 de lei.

Câștigătoarea licitației a fost desemnată aceeași firmă, din Bacău, care se va care se va ocupa și de construirea podului de la Crihalma, luat de apele Oltului în timpul inundațiilor de anul trecut.


Apreciază
Distribuie