VIDEO | UPU este pentru urgențe, nu pentru orice. Campania lansată de Ziua Mondială a Sănătății

foto: captură video

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a lansat campania „Urgența este pentru Urgențe”, duminică, de Ziua Mondială a Sănătății.

Autoritățile încearcă să-i determine pe români să nu mai supraaglomereze Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor. Pacienții cu probleme cronice care au nevoie să le fie schimbat tratamentul sau schema terapeutică trebuie să apeleze prima dată la medicul de familie, la fel și cei care vor să solicite investigații de rutină, spun oficialii.

Fenomenul este existent și în Făgăraș, potrivit medicilor, care spun că multe persoane ajung la UPU, deși nu au probleme urgente, iar unităţile sanitare nu au voie să-i refuze.

În cadrul campaniei au fost lansate două clipuri video şi două spoturi audio, care vor fi difuzate de televiziuni și posturile de radio la recomandarea CNA. Acestea sunt considerate de interes public major, pentru educarea publicului larg cu privire la importanţa modului în care sunt folosite serviciile de urgenţă, respectiv numărul unic de urgenţă 112.

Proaspat Alb
JTTI
Spalatoria Aqua Carpet
Agromar
Victoria Federal IFN

„Am început campania de conștientizare a populației în ce privește utilizarea corectă a sistemului de urgentă. Două filme și spoturi radio au fost produse cu sprijinul Centrului pentru Politici și Servicii de Sănătate, finanțate prin programul guvenului Confederației Elvețiene. Spoturile au fost subtitrate în română pentru persoanele cu deficit de auz, precum și în maghiară și germană pentru a fi difuzate și de televiziunile locale. Sistemul de urgență din România asigură accesul neîngrădit și necondiționat pacienților, fiind necesară conștientizarea acestora asupra rolului serviciilor de urgență și a modului lor de funcționare”, spune Raed Arafat, șeful DSU.

Campania „Urgența este pentru urgențe” a fost realizată în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi Fundaţia Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate, în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea calităţii serviciilor de urgenţă prespitaliceşti şi spitaliceşti prin dezvoltarea şi implementarea unui program de formare – etapa a doua”, proiect finanţat prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român”.


Apreciază
Distribuie